Annemarie Mars

Adviseur veranderkunde

Annemarie Mars is een energieke en bevlogen veranderkundige die al meer dan 25 jaar middenin de weerbarstige veranderpraktijk staat. Als adviseur en spreker helpt ze bestuurders, directeuren en managers met ruimte, richting en sturing geven aan veranderingen die echt het verschil maken.

Bart Scholten

Adviseur, coach en trainer

Bart Scholten adviseert, coacht en traint ondernemingsraden over uiteenlopende onderwerpen. Dit gaat van begeleiden bij fusies, een sociaal plan opstellen tot nieuwe medezeggenschapsstructuur. Dit doet hij met aanstekelijk enthousiasme, gedrevenheid en diepgang. De rode draad in zijn werkervaring is ontwikkeling van mensen, teams en organisaties. 

Edward Boeijenga

Voorzitter Centrale Ondernemingsraad ING

Edward Boeijenga is sinds 2007 werkzaam bij ING en sinds 2014 actief in de medezeggenschap, waarvan sinds september 2017 als voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad. Hij is nauw betrokken bij de ingezette verandering en vernieuwing van de OR waarbij bredere participatie en het adopteren van de ING 'Agile way of working' centraal hebben gestaan.

Stef Soons

Dagvoorzitter

Stef Soons heeft na het afronden van de opleiding tot creatief educatief werken en acteur zich gespecialiseerd in het trainen van medezeggenschapsorganen. Later heeft hij zich verder ontwikkeld in het begeleiden van conflicten door het volgen van een opleiding tot mediator en conflictcoach. Stef laat de mens groeien en heeft de kwaliteit om middels 'toegankelijke' feedback mensen te inspireren tot het experimenteren met ander gedrag en daarmee veranderingen in gang te zetten en het verleiden om zich verder te ontwikkelen. Stef is mede-bedenker van het Breinkoken en de Pi&E (persoonlijke inzetbaarheid en effectiviteit). Stef schrijft regelmatig blogs zowel over zijn persoonlijke ervaringen als tips en trucs voor medezeggenschap. Zijn streven is de medezeggenschap te professionaliseren binnen een totale organisatie waarbij de OR een stimulerende, regisserende en inhoudelijke rol moet spelen. 

Michael Oskam

Organisatiepsycholoog

Michael Oskam is organisatiepsycholoog die ruim 10 jaar zijn eigen adviesbureau heeft. Als psycholoog richt hij zich altijd op de mensen en de interactie tussen mensen. Hij is adviseur en trainer en in vrijwel al zijn activiteiten maakt hij gebruik van (elementen van) Clean Language. Michael is analytisch sterk en weet zaken constructief kritisch en met humor te brengen.

Joost van Mierlo

Advocaat

Joost van Mierlo combineert inmiddels meer dan 25 jaar praktijkervaring als advocaat met onderzoek op het gebied van medezeggenschap. In 2013 promoveerde hij op een proefschrift over de samenloop van medezeggenschaps- en ondernemingsrecht. Joost publiceert met grote regelmaat in diverse tijdschriften, waaronder als vaste columnist bij ORMagazine. Ook geeft hij talloze cursussen en trainingen aan OR-en; en hij is met grote regelmaat spreker op congressen. Kortom, Joost is een erkend specialist en een veel gevraagd adviseur wanneer het gaat om ingewikkelde WOR-besluiten.

Boudewijn Lemstra

Organisatieadviseur, trainer en teamcoach

Boudewijn Lemstra is bedrijfskundige en heeft in 2010 samen met zijn partner 'Latitude opleidingen en advies' opgericht: instituut voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarin leiden ze samen particulieren en professionals op in het systemisch werken met familie- en organisatieopstellingen. Boudewijn werkt daarnaast voor bedrijven en organisaties als systemisch organisatieadviseur en teamcoach. 

Emelda Hendriks

Senior trainer,  coach en adviseur

Emelda Hendriks is trainer medezeggenschap en docent leergangen ambtelijk secretarissen. Ze heeft veel ervaring, is pragmatisch en heeft gevoel voor humor.

Susanty Nap

Adviseur-trainer en coach

Het centrale thema in het werk van Susanty is bijdragen aan ontwikkeling. Dit betreft niet alleen haar bijdrage aan de vraagstukken op het gebied van organisatieontwikkeling en HRM, maar ook de ontwikkeling van de ondernemingsraad en medezeggenschapsprofessionals. Vanuit haar interesse in de ontwikkeling van mensen coacht Susanty medezeggenschapsprofessionals bij de versterking van hun rol en persoonlijke effectiviteit. Zo kunnen zij medezeggenschap naar een hoger niveau tillen. Daarbij gaat Susanty uit van hun rol, organisatiecontext, individuele talenten, competenties en ervaringen. 

Didi Verhagen

Adviseur-trainer

De stijl van Didi Verhagen kenmerkt zich door haar energie en enthousiasme. Het leren en ontwikkelen van mensen als individu en als groep, lopen als rode draad door haar carrière. Hoewel ze resultaatgericht is, verliest ze nooit het proces uit het oog. Volgens Didi speelt de medezeggenschap een cruciale rol in het besluitvormingsproces. Ze vindt het dan ook belangrijk dat medezeggenschapsorganen zich blijven ontwikkelen. Met die gedachte in het achterhoofd is ze een doelgerichte adviseur met oog voor inhoudelijke verdieping. 

JOhan Berends

OR-coach Metamorfase

JOhan is een pragmatische bedrijfskundige met zijn eigen trainingsbureau Metamorfase. Hij heeft jarenlange ervaring in tal van ondernemingsraden in de profit en non-profit. Zijn aanpak is kort gezegd: gedegen Analyse, Methodisch weergeven, het Beeld compleet en dan een Visie verwoorden en die spectaculair Presenteren. Als OR-coach ontwikkelt JOhan zijn eigen materialen. Die zijn allemaal in de praktijk getoetst en worden veelvuldig toegepast door ondernemingsraden, HR en directies. Ga voor meer informatie naar www.metamorfase.nl

Naast zijn training, coaching en advisering van ondernemingsraden is JOhan beheerder van het platform WORonline. Daarop kunnen OR-leden alle informatie vinden over de WOR, relevante jurisprudentie, een uitgebreide Q&A, WOR-trainingen en online toetsen. Vanuit WORonline organiseert JOhan zijn eigen landelijke WORdag. Ga voor meer informatie naar www.WORonline.nl.